Info

VM i by-orienteringsløb (Sprint) er det største event i Trekantomraadet i 2020, og verdenseliten skal fra den 6-11. juli finde vej i centrum af Kolding, Fredericia og Vejle.

Der forventes 350 eliteløbere fra 50 nationer samt 3.000 publikumsløbere fra ligeså mange lande, der både kommer for at støtte deres nationale hold, men i den grad også for selv, at prøve kræfter i de samme byer og i nogle af de nærliggende skove. Hertil kommer alle løbernes familie og andre tilskuere.

Det er gratis at være tilskuer til finalerne, så kom og værd med til at skabe en fest i byerne og for eliteløberne.

Danmark har vundet medaljer ved alle tidligere VM-finaler i Sprint, og den forsvarende mester for damerne, Maja Alm skal forsøge at tage sin FEMTE VM-guldmedalje i træk, om lørdagen i Vejle.

I stafet skal det danske hold forsvare deres BRONZE-medalje fra sidste VM, det løbes i Kolding om tirsdagen.

Torsdag i Fredericia er der debut for en helt ny disciplin – Knock-out – mest kendt fra skisport, hvor 6 løbere starter ud samtidig og de hurtigste går videre til hhv. kvartfinale, semifinale og finale.

Kolding, Fredericia og Vejle kommuner støtter op om arrangementet økonomisk, men i den grad også i selve festen i byerne, så kom ind i byerne og se vores fantastiske sport, når den udføres af de bedste i verden – og det går stærkt.